Olejek rycynowy – kosmetyczna rewelacja

kosmetyki

Jamajski olej rycynowy – co to w zasadzie jest i czym się wyróżnia od typowego olejku rycynowego, jaki nabędziemy w każdej aptece? Czy jego parametry są do tego stopnia korzystniejsze, iż warto właśnie w niego zainwestować?

Olejek rycynowy posiada bardzo dużo zastosowań w kosmetyce. Zwłaszcza wykorzystywany jest do wzmacniania jak także kosmetyki włosów. Poza tym częstokroć jest także wykorzystywany między innymi do twarzy jak też rzęs.

Co w takim razie wyróżnia jamajski olejek rycynowy oraz dlaczego zdecydować się na olejek Black Castor Oil?

Przede wszystkim na korzyść jamajskiego oleju rycynowego przemawia styl jego produkowania. Jest on mniej groźny dla ciała i nie zapycha porów, co ma bardzo duże znaczenie przy pielęgnacji włosów czy skóry. Po drugie jest to kosmetyk w zupełności zgodny z prawami natury. Po trzecie nadaje się do każdego rodzaju włosów.

W jaki sposób stosować czarny olejek rycynowy na włosy?

Przede wszystkim trzeba pamiętać o regularności dlatego że bez tego możemy nie osiągnąć zamierzonych efektów lub będziemy potrzebowali na to zdecydowanie więcej czasu. W sieci można odnaleźć sporo pomysłów uzytkowania tego typu preparatów. Naszym zdaniem najodpowiedniejsze jest stosowanie jamajskiego olejku rycynowego na włosy trzy razy w tygodniu na noc. Rano po pobudce należy dokładnie zmyć olejek. Olejek należy nanieść zarówno na skórę głowy, jak również na same włosy.

Olej rycynowy na rzęsy oraz brwi

Olej ten idealnie sprawdza się również w przypadku brwi oraz rzęs. W przypadku rzęs powinno się uważać aby olejek nie przedostał się do oczu! Na rzęsy produkt najlepiej nakładać czyściutką szczoteczką od tuszu. Uzytkować 2-3 razy w tygodniu, aby po paru tygodniach zauważyć satysfakcjonujące efekty. Jeżeli chodzi o brwi to systematyczność stosowania jest podobna. Kosmetyk najstosowniej nałożyć patyczkiem do uszu i potem porządnie rozprowadzić niedużą szczoteczką. Rano usunąć.